Tak jak obiecałam, wrzucam przepis z wykorzystaniem pulpy kokosowej. Ciastka są naprawdę pyszne. Niestety aura nie sprzyja nam za oknem. Jest zimno. Kto w taką pogodę nie ma ochoty na łakocie 😃
Tylko pamiętajcie, wybierajcie te w zdrowszej wersji 😃 A najlepiej przygotowane te przez siebie 😃
Tylko pamiętajcie, wybierajcie te w zdrowszej wersji 😃 A najlepiej przygotowane te przez siebie 😃
Ciastka czekoladowo-kokosowe
pulpa kokosowa (u mnie 130 g)
75 g mąki pełnoziarnistej TYP 1850
2 łyżki oleju kokosowego
5 łyżek miodu (można dodać więcej)
2 łyżki kakao
2 żółtka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Masa jest dość gliniasta, ale taka ma być. Formujemy kulki, a następnie je trochę spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w dość dużych odstępach (mega rosną). Pieczemy około 15-20 min. w temp. 180 st. C. Studzimy na kratce.
SMACZNEGO!!!
As I promised, I throw a recipe using coconut pulp. Cookies are really delicious. Unfortunately, the weather is not conducive to us through the window. It is cold. Who in this weather does not feel like sweets 😃 Just remember, choose the healthier version 😃 A best prepared these by yourself 😃
Chocolate-coconut cookies
coconut pulp (in my recipe is 130 g)
75 g whole-wheat flour TYPE 1850
2 tablespoons coconut oil
5 tablespoons of honey (you can add more)
2 tablespoons cocoa
2 egg yolks
1 teaspoon baking soda
Combine all the ingredients together in a bowl. Dough is quite loamy, but it has to be like that. Form a ball, and then it flattens a bit. Arrange on a baking tray lined with baking paper in a fairly large intervals (mega growing). Bake for about 15-20 minutes. in temp. 180 degrees Celsius. Leave to cool on the grid.
BON APPETIT!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz