23 kwietnia 2017

Tarta cytrynowa / Lemon pie



Dawno mnie nie było. Nadmiar obowiązków niestety. Pracuję właśnie nad własnym projektem. Niedługo go skończę i mam nadzieję, że będę z Wami już częściej. Dzisiaj przedstawiam Wam pyszną mocno cytrynową tarte.
Słodycz masy z cytryną daje nam niepowtarzalny smak. Ciasto będzie super smakował w okresie letnim, który do nas się zbliża. Mam nadzieję, że będzie on lepiej wyglądał jak nasza wiosna za oknami. Próbujcie i delektujcie się 😋

Tarta cytrynowa

Ciasto:
175 g mąki pełnoziarnistej TYP 1850
35 g oleju kokosowego
40 ml mleka
1 jajko
25 g brązowego cukru
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa cytrynowa:
400 g jogurtu greckiego
4 jajka
sok i skórka z dwóch cytryn
40 brązowego cukru

   

Sypkie składniki ciasta wsypujemy do miski. Dodajemy olej kokosowy. Rozcieramy ze składnikami. Dodajemy jajko i mleko. Zagniatamy ciasto. Foremkę na tarte wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkujemy ciasto i wykładamy nim formę. Nakłuwamy widelcem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i podpiekamy spód przez 15 min. w 180 st. C. Międzyczasie składniki masy przekładamy do miski. Wszystko dokładnie miksujemy. Wlewamy naszą masę na podpieczony spód i pieczemy przez 30 min. w 180 st. C.

SMACZNEGO!!!

I was not here for a longer time. Excessive duties unfortunately. I am working on my own project. I will finish soon and hope that I will be with you more often. Today I present delicious lemon pie. The sweetness of mass with lemon gives us a unique flavor. The cake will be great tasted in the summer, which is coming to us. I hope it will look better as our spring outside the windows. Try and enjoy yourself.



Lemon pie


Cake:175 g wholemeal flour TYPE 1850
35 g coconut oil
40 ml of milk
1 egg
25 g brown sugar
pinch of salt
1/2 teaspoon baking powder

Lemon mass:
400 g of Greek yoghurt
4 eggs
Juice and rind of two lemons
40 brown sugar



Put the loose ingredients into the bowl. Add coconut oil. Rub with ingredients. Add egg and milk. Crunch the cake. Spread the breadcrumbs on baking paper. Rolll out the cake and lay it out. Prick by fork. Put in a warm oven and bake the bottom for 15 minutes at 180 degrees C. In the meantime put the ingredients of the mass into the bowl. Thoroughly mix everything. Pour our mass on the baked bottom and bake for 30 minutes At 180 degrees C.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz