22 stycznia 2017

Zapiekane jajka w bekonie / Baked eggs in bacon



Jajka na śniadanie 😋 w połączeniu z bekonem 😃 mieszanka rewelacyjna. Tym bardziej, że podana nieco w innej wersji 😋 My ją uwielbiamy 💗
O śniadaniach białkowo-tłuszczowych już Wam pisałam przy okazji pierwszego postu o tego typu śniadaniach. Również o ich zbawiennym wpływie na nasz organizm. O to kolejna propozycja. Mam nadzieję, że też się nią zachwycicie. W niedługim czasie kolejne propozycje. 

Zapiekane jajka w bekonie

8 plasterków bekonu wędzonego na surowo
2 jajka
sól
pieprz
suszona natka pietruszki
olej kokosowy do wysmarowania foremek


Małe foremki do zapiekania smarujemy odrobina oleju kokosowego. Do każdej foremki układamy po cztery plastry bekonu (na krzyż i na skos). Wbijamy do każdej po jednym jajku. Posypujemy przyprawami. Zapiekamy koło 12-15 min.w piekarniku w tem. 200 st. C. Podałam z grzankami i świeżymi warzywami.

SMACZNEGO !!!

Eggs for breakfast 😋 with bacon 😃 mix of sensational. The more that given slightly different version 😋 We love it 💗
The breakfast protein-fat I already wrote to you on the occasion of the first post of this type of breakfast. Also, their salutary effect on our body. Here is another suggestion. I hope you will love it. Soon further proposals.

Baked eggs in bacon


8 slices bacon, smoked raw
2 eggs
salt
pepper
dried parsley
coconut oil for greasing molds

Small molds for baking grease with a little coconut oil. Into each mold put four slices of bacon (crosswise and diagonally). Stick to each one egg. Sprinkle with spices. Bake around 12-15 min. in oven in 200 degrees Celsius. I served with croutons and fresh vegetables.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz