5 lutego 2017

Naleśniki z mango, twarożkiem i nutą kokosa / Pancakes with mango, cottage cheese and a hint of coconut


Kolejny przepis na naleśniki. Chyba muszę stworzyć na nie osobną zakładkę 💗 Kilka przepisów już się pojawiło, pysznych przepisów. Ale ten jest naprawdę wyjątkowy. Połączenie mango i kokosa = coś wyśmienitego 💕
Na niedzielne leniwe popołudnie w sam raz. Jeżeli chodzi o ciasto, zróbcie swoje ulubione, bądź skorzystajcie z mojej propozycji. Tym razem mieszanka trzech mąk. Jedną z nich jest właśnie mąka kokosowa, która nadaje aromatu naleśnikom 😋 Próbujcie i podzielcie się wrażeniami 😃
P.S. Mam nadzieję, że zdjęcia Wam się trochę bardziej spodobają. Mały remoncik mieszkania i zmiana blatu w kuchni 😃 Zdjęcia nabrały w końcu trochę barwy. I przede wszystkim doczekałam się większej powierzchni blatu roboczego. Będę mogła czarować jeszcze więcej pyszności 💕😃😍 A to dzięki mojemu Kochanie 💕💖

Naleśniki z mango, twarożkiem i nutą kokosa

Ciasto na naleśniki:
4 łyżki mąki z pełnego przemiału TYP 1850
3 łyżki mąki kukurydzianej
3 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1-1,5 szkl. mleka (sprawdzamy gęstość ciasta)
1 łyżeczka oleju rzepakowego albo kokosowego

Nadzienie:
250 g twarogu półtłustego
150 g gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżka cukru waniliowego
2 garści rodzynek (wcześniej zalanych wrzątkiem i odcedzonych)
1 bardzo dojrzałe mango
wiórki kokosowe do posypania

 

W misce mieszamy wszystkie suche składniki. Dodajemy jajka i stopniowo mleko. Mieszamy na jednolitą masę. smażymy naleśniki na rozgrzanej i posmarowanej olejem patelni. twarożek z jogurtem rozgniatamy w miseczce. Dodajemy cukier waniliowy i rodzynki mieszamy. Mango obieramy, oddzielamy od pestki i rozdrabniamy za pomocą widelca. Naleśnik smarujemy twarożkiem, na połówce układamy mango, składamy na pół i posypujemy wiórkami kokosowymi.

SMACZNEGO!!!


Another recipe for pancakes. I think I need to create separate tab 💗 Several provisions have already made, delicious recipes. But this is really special. The combination of mango and coconut = something delicious 💕On Sunday lazy afternoon just in time. As for the cake, make your favorite or please use either of my proposal. This time, a mix of three flours. One of them is the coconut flour, which gives flavor for pancakes 😋 Try to and share your experiences 😃

P.S. I hope that the photos a little more appealing for you. Small decoration in apartment and change the countertop in the kitchen 😃 Photo taken a little color. And above all, I've reached a larger area of the worktop. I'll be able to charm even more goodies 💕😃😍 And thanks to my boyfriend 💕💖

Pancakes with mango, cottage cheese and a hint of coconut

Pancake dough:
4 tablespoons unbleached flour TYPE 1850
3 tablespoons corn flour
3 tablespoons coconut flour
1 tablespoon vanilla sugar
pinch of salt
1 teaspoon of baking powder
1-1.5 glass milk (check the density of the dough)
1 teaspoon rapeseed oil or coconut oil

Filling:
250 g of semi-skimmed curd
150 g thick natural yoghurt
1 tablespoon vanilla sugar
2 handfuls of raisins (previously flooded with boiling water and drain off)
1 very ripe mango
desiccated coconut for sprinkling

In a bowl, mix all dry ingredients. Gradually add eggs and milk. Mix to a homogeneous mass. Fry the pancakes on a hot and oiled pan. Cottage cheese with yogurt crushed in a bowl. Add the vanilla sugar and raisins, mix. Peel the mango, separate the seeds and shred with a fork. Pancake smear cream cheese, on half put mango, folded in half and sprinkle with coconut.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz