30 kwietnia 2017

Jajka z pastą z awocado / Eggs with avocado paste



Śniadanie bardzo proste w wykonaniu, a jakie pyszne. Tym razem serwuję Wam jajka na sadzono na paście z awokado. potrzebujecie tylko trzy składniki, a powstanie Wam mega pyszne śniadania. Uwielbiam połączenie jajka z awokado,
ale tradycyjna moja wersja (pasta z awokado, którą znajdziecie tutaj Link), trochę mi się przejadła. Czas na zmianę. Zmiana okazała się strzałem w dziesiątkę.


Jajka z pastą z awokado (składniki na 2 porcje):

4 jajka
4 kromki chleba słonecznikowego
1 średnie dojrzałe awokado
sól
pieprz ziołowy

Chlebek wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 st . C z termo obiegiem) na 8 minut. Jajka smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem. Awokado wyjmujemy łyżeczką i rozdrabniamy za pomocą widelca. Pastę rozsmarowujemy na grzankach, na wierzchu ostrożnie układamy jajka.

SMACZNEGO!!!

Breakfast, very simple toprepare and result: delicious. This time I serve eggs  with avocado paste. You only need three ingredients, and you will get delicious breakfasts. I love the combination of avocado and eggs, but my traditional version (an avocado paste that you find here Link), a little bit bored for me. Time for change. Change turned out to be a bullseye.

Eggs with avocado paste (ingredients for 2 servings):

4 eggs
4 slices of sunflower bread
1 medium ripe avocado
salt
herbal pepper

Place the bread into a preheated oven (200 ° C with thermo circulation) for 8 minutes. Fried eggs in a hot pan. Season with salt and pepper. Removed avocado using a spoon and crushed using a fork. S Spread the paste on the toasts, on top lay eggs carefully.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz