25 listopada 2016

Sos koperkowo-czosnkowy / Dill-garlic sauce



Czasami potrzebujemy sosu. Moja propozycja to koperkowo-czosnkowy. Możecie go zajadać z mięsem, warzywami, frytkami, jako dodatek do różnych dań czy nawet sałatek. Nie znajdziecie tu żadnej chemii ani konserwantów.
To znowu specjalnie coś dla Mojego Kochanie 💗 Mój Pracuś dużo pracuje, to muszę go dobrze karmić 😉😃 Sos podałam z wczorajszym obiadkiem ziemniaki Hasselback na boczku.


Sos koperkowo-czosnkowy

mały jogurt naturalny 170 g
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
duża garść posiekanego kopru

Wszystkie składniki mieszamy w miseczce. Wstawiamy do lodówki, żeby składniki sosu się przegryzły 😉 Szybko, prosto i bez chemii 😃

SMACZNEGO!!!

Sometimes we need a sauce for something. My suggestion is dill-garlic. You can tuck him with meat, vegetables, French fries, in addition to various dishes and even salads. You will not find here any chemicals or preservatives. This is again something special for my boyfriend 💗 My Workaholic is working a lot, I have to feed him well 😉😃 Souse I gaev yestarday with potatoes Hasselback on bacon.

Dill-garlic sauce

small natural yoghurt 170 g
2 garlic cloves
salt
pepper
large handful of chopped dill

Mix all ingredients in the bowl. Than put in the fridge. After that sauce will be tasted better 😉 Quickly, simply and without chemistry 😃

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz