13 grudnia 2016

Kurczak na zielono / Chicken in green



Kolejna zielona propozycja. Tym razem fasolka szparagowa w roli głównej. Na moim blogu znajdziecie przepisy z zielonymi warzywami. Po prostu je uwielbiam, a w szczególności koktajle.
Niedługo kolejne przepisy. 😃
Dzisiejszy przepis na obiad jest bardzo prosty w wykonaniu. Kiedy w tygodniu nie macie czasu, bardzo polecam takie danie jednogarnkowe. Tak naprawdę do mięska możecie dodać, co akurat posiadacie w lodówce. U mnie tym razem szpinak, który uwielbiam i fasolka szparagowa, która cały czas wyglądała z zamrażarki, żeby się nią zająć. No i się w końcu doczekała 😋 mniam 😋
Potrawkę możecie podać z dobrej jakości ryżem bądź z kaszą. Wybór należy do Was.

Kurczak na zielono

450 g piersi z kurczaka
2 duże garści szpinaku
450 g fasoli szparagowej (1 opakowanie)
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, sucha natka pietruszki
3 łyżki oleju rzepakowego



Pierś kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy i olej. Mieszamy. Na rozgrzanej patelni smażymy kurczaka. Między czasie gotujemy fasolkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Myjemy szpinak. Umyty szpinak dodajemy do kurczaka. Smażymy kilka minut. Na koniec dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową. W razie potrzeby dodajemy jeszcze sól i pieprz. Gotowe 😋😃

SMACZNEGO!!!

Another green recipe. This time I used the green beans in the lead role. On my blog you will find recipes with green vegetables. I just love it, especially cocktails. Shortly following the rules. 😃
Today's recipe for dinner is very simple to prepare. When in the week do not have time, I highly recommend this one pot meal. In fact, for meat you can add, what exactly you have in the fridge. For me, this time spinach, which I love, and green beans, which still looked out of the freezer to take care of her. And finally I lived to see 😋 yum 😋
You can provide stew with good quality rice or grits. The choice is up to you.

Chicken in green

450 g chicken breast
2 large handfuls of spinach
450 g green beans (1 package)
salt, pepper, sweet pepper, cayenne pepper, dried parsley
3 tbsp rapeseed oil

Cuts breast into cubes, add spices and oil. Mixed. On the hot pan fry chicken. Meanwhile, cook the beans in accordance with regulation on the packaging. Wash spinach. Washed spinach than add to the chicken. Fry a few minutes. At the end, add cooked green beans. If necessary, add more salt and pepper. Ready 😋😃

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz