12 grudnia 2016

Ostrygi / Oysters



Tym razem w kuchni rządził mój facet. I przygotował ostrygi. Jeszcze nigdy ich nie jadłam. Nie jest to moje dzieło, jednak podzielę się z Wami tym przepisem.
Nie potrzebujemy tutaj za wiele składników, ale samo otworzenie ostryg nie jest łatwe. Trzeba mieć do tego wprawę. Jednak zachęcam Was do próbowania nowości, jeżeli jeszcze nie jedliście ostryg. Ponoć to świetny afrodyzjak 😉

Ostrygi

8 szt. ostryg
kostki lodu
2 liomonki



Ostrygi przepłukujemy pod zimną wodą. Płaską część podważamy nożem do momentu otwarcia. Z wypukłej części możemy wylać płyn. Z płaskiej części za pomocą noża przekładamy część ostrygi do wypukłej części. W taki sposób postępujemy ze wszystkimi ostrygami. Na talerzu układamy kostki lodu, a na nich ostrygi. Limonki dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i układamy pośrodku talerza. Wstawiamy na 15 min. do lodówki, żeby się schłodziły. Po tym czasie są gotowe do jedzenia. 


                                                                    SMACZNEGO!!!


This time the kitchen was ruled by my boyfriend. He prepared oysters. I never eat. This is not my work, but I will share with you the recipe. We do not need here for a lot of ingredients, but just open the oyster is not easy. You need to have just a practice. However, I encourage you to try new products, if you have not eaten oysters. Apparently it's a great aphrodisiac 😉

Oysters

8 pcs. oysters
ice cubes
2 limes

Flush oysters by the cold water. Use knife to undermine a flat portion until the opening. With the convex part you can pour liquid. Use knife to move soe oyster from flat portion to convex part. In this way we proceed with all the oysters. On a plate put ice cubes, and on them oysters. Lime wash thoroughly, cut into quarters and arrange in the middle of the plate. Put for 15 minutes to the refrigerator to be cooled down. After this time they are ready to eat.

                                                                      BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz