21 stycznia 2017

Budyń jaglany o smaku czekoladowym / Millet pudding with chocolate flavor


Zdrowy budyń na bazie kaszy jaglanej. Moja pierwsza próba okazała się sukcesem. Mój jest czekoladowy. Ale tak naprawdę można stworzyć różne smaki.
Pewnie nie długo przetestuję inne kombinacje. Efektami podzielę się z Wami na blogu. A teraz do dzieła. Próbujcie tych pyszności 💗😃😉

Budyń jaglany o smaku czekoladowym

Składniki na 2 porcje:
100 g kaszy jaglanej
1,5 szkl. mleka
1 spory banan
1 łyżka miodu
1 łyżka kakao

Kaszę wsypujemy do rondelka. Przez chwilę prażymy. Zalewamy jedną szklanką mleka i gotujemy do miękkości. Dodajemy banana pokrojonego w plastry, pozostałe mleko, miód i kakao. Blendujemy. Nasz budyń jest gotowy do jedzenia.

SMACZNEGO!!!

Healthy pudding based on millet. My first attempt was a success. Mine is chocolate. But really, you can create different flavors. Probably not long trial different combinations. Effects I will share with you on the blog. And now get to work. Try these delicacies 💗😃😉

Millet pudding with chocolate flavor

Ingredients for 2 servings:
100 g millet
1.5 glass milk
1 banana 
1 tablespoon honey
1 tablespoon cocoa

Pour groats into a saucepan. Fry for a moment. Pour a glass of milk and cook until soft. Add the sliced banana, rest of milk, honey and cocoa. Blend. Our pudding is ready to eat.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz