8 lutego 2017

Kasza jaglana z ciecierzycą i jarmużem / Millet with chick peas and kale

    
Kolejna propozycja, którą można zapakować do pudełka i zabrać ze sobą do pracy. Tym bardziej, że ta propozycja jest miseczką zdrowia. Kasz jaglana odkwasza nas organizm. Ciecierzyca zawiera spore ilości białka, zapobiega zaparciom,
sprzyja odchudzaniu oraz obniża cholesterol. Natomiast jarmuż zapobiega nowotworom czy chorobom serca. Kto z Was chce dostać taką miseczkę zdrowia. Zapraszam do wypróbowania 😋😉😃

Kasza jaglana z ciecierzycą i jarmużem

50 g kaszy jaglanej
3 łyżki ugotowanej ciecierzycy
2 garści jarmużu
pół cebuli
ząbek czosnku
sól
pieprz
1 łyżka oleju rzepakowego

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko na wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek siekamy, cebulę kroimy w piórka. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy jarmuż. Smażymy do miękkości. Dodajemy ciecierzycę. Dusimy jeszcze kilka minut i dodajemy kaszę jaglaną, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Gotowe 😃

SMACZNEGO!!!

Another suggestion, which can be packed in a box and take with you to work. The more that this proposal is a bowl of health. Millet deacidification our body. Chickpeas contain large amounts of protein, prevents constipation, promotes weight loss and reduces cholesterol. In contrast, kale prevents cancer or heart disease. Who of you wants to get the bowl health. Feel free to try 😋😉😃

Millet with chick peas and kale

50 g millet
3 tablespoons of cooked chickpeas
2 handfuls of kale
half an onion
clove of garlic
salt
pepper
1 tbsp rapeseed oil

Cook millet groats on the water according to the instructions on the package. Chop the garlic, cut onion into the pen. Preheat a frying pan with oil. Fry the onion and garlic. Add the kale. Fry until soft. Add the chickpeas. Cook a few minutes and add the millet, salt, pepper and mix thoroughly. Ready 😃

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz