15 marca 2017

Jogurtowa owsianka z bananem / Yogurt porridge with banana


Propozycja śniadania białkowo-tłuszczowego. Tym razem użyłam otrąb owsianych, równie dobrze możecie użyć płatki owsiane. Tak samo będzie pysznie.
Są bogatym źródłem cennego błonnika. Dostarczają nienasycone kwasy tłuszczowe, które między innymi dbają o dobre nawilżenie skóry. Dzienna dawka to 3 łyżki. 

Jogurtowa owsianka z bananem

2 łyżki otrąb owsianych
1 mały jogurt naturalny (170g)
1 średni banan
garść migdałów
kilka suszonych śliwek

Banana obieramy i kroimy na pół. Jedna połówkę kroimy w kostkę. Mieszamy razem z jogurtem i otrębami w miseczce. Drugą połówkę banana kroimy w plastry i układamy na wierzchu razem z migdałami i śliwkami. Można dodatkowo posypać nasionami chia. 

SMACZNEGO!!!

The proposal for protein-fat  breakfasts. This time I used oat bran, you might as well use oatmeal. So it will be the same delicious. They are  rich source of valuable fiber. They provide unsaturated fatty acids, which among other things, ensure good hydration of the skin. The daily dose is 3 tablespoons.

Yoghurt porridge with banana

2 tablespoons of oat bran
1 small natural yoghurt (170g)
1 medium banana
a handful of almonds
several prunes

Peel and cut banana in half. Cut one half into cubes. Mix together with yogurt and bran in a bowl. Cut the second half of the banana into slices and arrange on top with almonds and plums. You can also sprinkle  by chia seeds.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz