18 marca 2017

Czekoladowe naleśniki z prażonymi jabłkami / Chocolate pancakes with roasted apples


Naleśniki - tym razem czekoladowe. Użyłam miksu mąk: gryczanej, kokosowej, kukurydzianej i ziemniaczanej. Na początku trochę się wystraszyłam, że ciasto nie do końca wyszło.
Dodając mleko sprawdzajcie jego konsystencję. Miks akurat tych mąk był bardzo chłonny na płyny. Część mleka, można zastąpić wodą. Naleśniki jak zwykle wyszły przepyszne 😋😃💗 

Czekoladowe naleśniki z prażonymi jabłkami 

Ciasto:
3 łyżki mąki gryczanej
4 łyżki mąki kukurydzianej
3 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
2 jajka
1,5 szkl. mleka

Nadzienie: z tego przepisu Link 

Suche składniki mieszamy w misce. Dodajemy jajka i mleko, mieszamy. Smażymy naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni. Smarujemy prażonymi jabłkami.


SMACZNEGO!!!

Pancakes - this time chocolate one. I used a mix of flours: buckwheat, coconut, corn and potato. At the beginning I was a little scared that cake will not work with me. Adding milk ,check consistency. Just mix the flour was very receptive to the lotions. Part of the milk can be replaced by water. Pancakes, as usual, came out delicious 😋😃💗

Cake:
3 tablespoons buckwheat flour
4 tablespoons corn flour
3 tablespoons coconut flour
1 tablespoon cornstarch
pinch of salt
1 teaspoon of baking powder
1 vanilla sugar
2 tablespoons cocoa
2 eggs
1.5 glass milk

Filling: this recipe from Link

Mix dry ingredients in bowl. Add the eggs and milk, stir. Fry the pancakes on a well-heated pan. Grease roasted apples.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz