25 marca 2017

Kokosowa jaglanka z mango i grejpfrutem / Coconut millet with mango and grapefruit


Mleczko kokosowe, kasza jaglana, mango i grejpfrut - połączenie wyśmienite. Mango z grejpfrutem dodatkowo się uzupełniają. Połączenie słodyczy z kwaskowatością grejpfruta - efekt? Spróbujcie sami 😋


Kokosowa jaglanka z mango i grejpfrutem (składniki na dwie porcje):
100 g kaszy jaglanej
200 g wody
szczypta soli
120 g mleczka kokosowego
1 średnie dojrzałe mango
1 mały czerwony grejpfrut
2 garści orzechów nerkowca

Kaszę jaglaną płuczemy. Gotujemy w osolonej wodzie pod przykrywką przez 10 minut. Nie mieszamy jej w trakcie gotowania. Odstawiamy na kilka minut. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Grejpfrut obieramy, pozbawiamy skórki i dzielimy na mniejsze cząstki. Do kaszy dodajemy mleczko, owoce i mieszamy. Przekładamy do miseczek. Posypujemy pokruszonymi orzechami.

SMACZNEGO!!!

Coconut milk, millet, mango and grapefruit - a combination of excellent. Mango with grapefruit also complementary. The combination of sweetness with acidity of grapefruit - effect? Try it yourself 😋

Coconut millet with mango and grapefruit (ingredients for two servings):
100 g millet
200 g water
pinch of salt
120 g coconut milk
1 medium ripe mango
1 small red grapefruit
2 handfuls of cashews

Rinse millet. Boil in salted water under cover for 10 minutes. Do not mix it during cooking. Let stand for a few minutes. Peel the mango and cut into cubes. Peel grapefruit, pell deprive and divide into smaller particles. Add milk and fruits to millet and mix. Put into bowls. Sprinkle with crushed cashews.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz