2 marca 2017

Placuszki kokosowo-czekoladowe / Coconut-chocolate pancakes



Kolejny przepis na placuszki, tym razem kokosowo-czekoladowe. Mam nadzieję, że kolejny przepis przypadnie Wam do gustu.
Moja rada smażcie placuszki na bardzo małym ogniu. Mąka kokosowa nie jest łatwa w obróbce. Jednak starania są warte tego smaku 😋

Placuszki kokosowo-czekoladowe:

1 bardzo dojrzały banan
2 jajka
40 g mąki kokosowej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki kakao
1 łyżka syropu klonowego
0,5 szkl. mleka
0,5 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia

Banana kroimy w plastry i rozgniatamy za pomocą widelca. Dodajemy jajka i roztrzepujemy razem z bananem. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Smażymy placuszki z obu stron na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem kokosowym. 


SMACZNEGO!!!

Another recipe for pancakes, this time the coconut-chocolate flavor. I hope that the next recipe you will like it. My advice, fry pancakes on a very low heat. Coconut flour is not easy to work with. However, efforts are worth the taste 😋

Coconut-chocolate pancakes

1 very ripe banana
2 eggs
40g coconut flour
0.5 teaspoons baking powder
2 teaspoons cocoa
1 tablespoon maple syrup
0.5 glass Milk
0.5 teaspoons of coconut oil for frying

Cut banana into slices and crushed by fork. Add the eggs and mix together with banana. Add the remaining ingredients and mix. Fry pancakes on both sides in hot pan oiled coconut.


BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz