7 listopada 2016

Brzydkie, ale za to pyszne ciastka :) / Ugly, but delicious cookies :)



Zastanawiałam się, czy publikować owego posta. Ciastka wyszły przepyszne, ale ich wygląd ma wiele do życzenia, o czym przekonacie się na końcowych zdjęciach. Ale jak to mówią nie wygląd się liczy, tylko ten przepyszny smak.
Żeby Wasze ciastka udały się lepsze, zachęcam do dokładniejszego uformowania ciastek i nałożenia mniejszej ilości konfitury:)

Brzydkie, ale za to pyszne ciastka :)

Składniki:
150g mąki ryżowej
50g mąki kokosowej
20g wiórków kokosowych
2 żółtka
4 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki jogurtu naturalnego
3-4 łyżki miodu naturalnego (zależy jak chcemy mieć słodkie ciastka)
1 łyżeczka proszku do pieczenia

konfitura jagodowa 100% owoce

W misce łączymy wszystkie składniki sypkie, a następnie dodajemy pozostałe składniki mokre (oprócz konfitury). Zagniatamy ciasto. Formujemy małe kulki, następnie je spłaszczamy i po środku robimy wgłębienie. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każde ciastko nakładamy po niecałej łyżeczce konfitury.
Piekarnik nastawiamy na 170 st. C. Pieczemy około 15 minut. Sprawdzamy aby ciastka się nie przypaliły:)






Zróbcie je bez pospiechu, a wyjdą Wam lepsze niż moje ;)
Podzielcie się zdjęciami :)

SMACZNEGO!!!

I wondered if I should published this post. Cookies came delicious, but their appearance has a lot to be desired, as you will see in the final photos. But as they say do not look that counts, but the delicious taste. To your cookies went better, I encourage a more thorough form of cakes and impose fewer jams :)

Ugly, but delicious cookies :)

Ingredients:

150g rice flour
50g coconut flour
20g coconut desiccated
2 egg yolks
4 tablespoons coconut oil
3 tablespoons plain yogurt
3-4 tablespoons natural honey (depending on how we want to have a sweet cookies)
1 teaspoon of baking powder

blueberry jam 100% fruit

In a bowl mixed all the ingredients loose, then add the remaining wet ingredients (except the jam). Knead the dough. Form a small ball, then flattens and in the middle make recess. Arrange on a baking tray lined with baking paper. For each cookie put less than a teaspoon of jam.
The oven was adjusted to 170 deg. C. Bake for about 15 minutes. Check cookies    not to burn :)

Do it without haste, and come to you better than mine ;)
Divide your pictures :)

BON APPETIT!!!

2 komentarze: