8 listopada 2016

Najdroższe spaghetti świata!!! / The most expensive spaghetti on the world!!!



Dzisiejszy dzień to jakiś koszmar. Oczywiście poza moim treningiem na siłowni, o tym może w innym poście. Cały dzień załatwiałam różne sprawy, ale w końcu udało mi się kupić kilka produktów na dzisiejszy obiad. Nie wiem czy Wam wspominałam o tym , że uwielbiam kawę:) i to bardzo:)
Więc kiedy wróciłam do domu, zabrałam się za jej robinie, a także za spaghetti. Efekt był taki, że zalałam komputer. Pamiętajcie, że robienie kilku rzeczy na raz w pośpiechu nie przynosi super efektów. I takim sposobem powstało najdroższe spaghetti świata;):)

Składniki:
400g mięsa mielonego wołowego
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
2 łyżki oleju rzepakowego
1 puszka pomidorów krojonych 
sól
pieprz
1 łyżeczka papryki słodkiej
suszona bazylia
suszona natka pietruszki

ser grana padano
natka pietruszki
makaron pełnoziarnisty spaghetti



Czosnek i cebulę drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Po zeszkleniu dodajemy mięso wołowe. Smażymy około 10 min. dodajemy sól, pieprz oraz słodką paprykę, a także pomidory z puszki. Gotujemy koło 10 min. Następnie dodajemy jeszcze troszkę soli i pieprzu oraz bazylię i natkę. Między czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na ugotowany makaron kładziemy sos, posypujemy serem i dekorujemy natka pietruszki.

SMACZNEGO!!! 

Today is a nightmare. Of course, beyond my workout at the gym, this may be in another post. For whole day I was care for many things, but in the end I managed to buy some products for today's dinner. I do not know whether I mentioned to you that I love coffee :) very much :) So when I got home, I made my coffee, and also I have stared my spaghetti. The result was that I  flooded computer. Remember that doing several things at one moment in haste does not bring great results. And this way the most expensive spaghetti created on the world;) :)

Ingredients:                                                

400g minced beef
2 garlic cloves
1 small onion
2 tbsp rapeseed oil
1 can chopped tomatoes 
salt
pepper
1 teaspoon sweet paprika
dried basil
Dried parsley

grana padano
parsley
whole grain pasta spaghetti

Garlic and onion chop finely and throw on a hot pan with oil. After vitrified add beef. Fry about 10 minutes. add salt, pepper and sweet pepper, and canned tomatoes. Boil around 10 min. Then add a little more salt and pepper and the basil and parsley. Meanwhile, cook the pasta according to the recipe on the package. At the cooked pasta put the sauce, sprinkle with cheese and garnish with parsley.

BON APPETIT!!!

2 komentarze: