19 listopada 2016

Kanapki na ciepło / Warm sandwiches





Za oknami zrobiło się ponuro i zimno. W takie dni warto zjeść coś ciepłego na śniadanie. Tylko, że czasami nie chce nam się nic gotować. Polecam wam w takim razie kanapki na ciepło. Szybko i smacznie 😃
Użyjcie dobrej jakości chleba. Ja użyłam z pełnego ziarna. Dodatki tak naprawdę możecie zastosować, które macie ochotę zjeść w danym dniu 😉 U mnie znajdziecie szynkę szwarcwaldzką, ser brie naturalny, pomidor malinowy oraz winogrono. Można użyć również dobrze pomidorów suszonych z zalewy.

Kanapki na ciepło

Składniki na 4 kanapki:
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
4 kawałki sera brie naturalnego
4 kawałki pomidora malinowego
kilka winogron
4 kromki chleba pełne ziarno
ewentualnie pieprz





Na patelni grillowej układamy kromki chleba. Na chlebie układamy pozostałe składniki (szynkę ewentualnie możemy wcześniej podsmażyć na patelni grillowej. Ewentualnie posypujemy pieprzem.


SMACZNEGO!!!

Beyond the windows right now is gloomy and cold. On such days we should eat something warm for breakfast. Sometimes we do not want to cook anything like that. I recommend hot sandwiches. Fast and delicious 😃

Use good quality bread. I've used with whole grains. On top your sandwicches use what you really want to eat  😉 With me you will find black forest ham, brie cheese natural, tomato raspberry and grape. You can also use the well-dried tomatoes with pickle.

Warm sandwiches

Ingredients for 4 sandwiches:
4 slices Black Forest ham
4 pieces brie natural cheese
4 pieces rasberry tomato
bunch of grapes
4 slices whole grain bread

possibly pepper

On the grill pan put slices of bread. On bread put remaining ingredients (ham we can pre-fry grill pan). Alternatively, sprinkle with pepper.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz