22 listopada 2016

Kurczak ze szpinakiem i brokułami / Chicken with spinach and broccoli


Kolejny dzień na zielono. Ale tym razem mam dla Was propozycję obiadową. Ze względu na moje treningi na siłowni, potrzebuję dostarczać odpowiednią ilość białka do organizmu.
Tak jak już wcześniej Wam wspominałam, zielone warzywa można jeść bez ograniczeń. Mamy tego ogromne plusy. Dostarczają nam mnóstwo cennych składników i witamin, a dodatkowo mają mało kalorii. Jedząc zielone warzywa, ułatwiamy naszemu organizmowi utrzymanie zdrowej i szczupłej sylwetki. To co, jeszcze kogoś muszę zachęcać do jedzenia tych pyszności 😋

Kurczak ze szpinakiem i brokułami

Składniki na 4 porcje:
2 pojedyncze piersi z kruczka
brokuł
2 garści szpinaku
pieprz, sól, papryka słodka, suszona natka pietruszki
mozzarella
2 łyżki oleju rzepakowego

makaron świderki pełnoziarnisty

Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy około 7 minut w osolonej wodzie. Pierś kroimy w kostkę, Następnie dodajemy olej, pieprz, sól i paprykę słodką. Smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie dodajemy umyty szpinak i rozdrobnionego brokuła. Smażymy kilka minut. Dodajemy natkę i ewentualnie sól i pieprz, jeżeli jest taka potrzeba. Na koniec dodajemy startą na dużych oczkach tarki mozzarellę. Między czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurczaka podajemy razem z makaronem. 

SMACZNEGO!!!

Another day with green vegetables. But this time, I have a proposition for your dinner. Because of my workouts at the gym, I need to provide the right amount of protein to the body. As you already mentioned, green vegetables can be eaten without restriction. We have this huge pluses. They provide us a lot of valuable ingredients and vitamins, and in addition they have few calories. Eating green vegetables, making it easier for our body to maintain a healthy and slim. What, someone else must be encouraged to eat theose delicacies 😋

Chicken with spinach and broccoli

Ingredients for 4 servings:
2 single chicken breast
broccoli
2 handfuls of spinach
pepper, salt, sweet paprika, dried parsley
mozzarella
2 tbsp rapeseed oil


whole grain pasta gimlets


Divided broccoli into florets and cook them for about 7 minutes in salted water. Cut breast into cubes, then add oil, pepper, salt and sweet peppers. Fry on a hot frying pan. Then add the washed spinach and shredded broccoli. Fry a few minutes. Add the parsley and optionally salt and pepper, if necessary. At the end, add the grated on large mesh grater mozzarella. Meanwhile, cook the pasta according to the recipe on the package. Chicken served with noodles.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz