11 listopada 2016

Patriotyczna jaglanka / Patriotic millet flakes



11.11.1918 roku Polska odzyskała niepodległość po 123 latach niewoli. Od tego dnia mija 98 lat. 
ŚWIĘTUJEMY DZISIAJ ODZYSKANIE NIEPODLEGŁOŚCI!!!!!!!!!!!!!!
Z okazji tego święta postanowiłam przygotować dla Was moją ulubiona wersję jaglanki. Jaglanka doda Wam mega pozytywnej energii na cały dzień.
Tym bardziej jeżeli zamierzacie uczestniczyć w marszach niepodległościowych, polecam. 
Polecam moją jaglankę również na co dzień. Jest ona połączeniem wspaniałych smaków. Użyłam do jej przygotowania orzechów nerkowca, banana i pestek granatu. Zaspokoi ona głód każdego sportowca, jak również doda energii na trening:)

Patriotyczna jaglanka

Składniki na 2 porcje:
2 szkl. mleka
10 łyżek płatków jaglanych
2 łyżki orzechów nerkowca
1 banan
pestki granatu z połowy szt.
2 łyżki wiórków kokosowych
ewentualnie łyżka miodu



Do gotującego się mleka, dodać płatki owsiane. Gotować 5 min. Jeżeli ktoś chce mieć słodsza wersję jaglanki, to w tym momencie należy dodać miód. Wykładamy nasza jaglankę do miseczek. posypujemy ją pokruszonymi orzechami nerkowca. Na wierzchu układamy owoce na wzór polskiej flagi. Dodatkowo banana posypujemy wiórkami kokosowymi. Nasza jaglanka jest gotowa do spożycia.


SMACZNEGO!!!


11.11.1918 Poland regained independence after 123 years of slavery. From this day marks 98 years.

CELEBRATING INDEPENDENCE RECOVERY TODAY !!!!!!!!!!!!!!
On that occasion I decided to introduce to you my favorite version millet flakes. This meal add you mega positive energy for the whole day. Even more if you plan to participate in marches independence, I would recommend.
I would recommend my millet flakes well for every day. It is a wonderful combination of flavors. I used it to prepare cashew nuts, banana and pomegranate seeds. It will satisfy the hunger of every athlete, as well as add energy to workout :)

Patriotic millet flakes

Ingrediens for 2 portions:
2 cups of milk
10 tabeltsppons millet flakes
2 tabletspoons cashew nuts
1 banana
pomegranate seeds form half fruit
2 tabletspoons coconut srimp
1 tabletspoon natural honey

For boiling milk add the millet flakes. Cook 5 min. If someone wants to have a sweeter version, at this point you should add honey. Put ready milet flakes into bowls. Sprinkle it with crushed cashews. On top put the fruit like a Polish flag. In addition, sprinkle banana with coconut. Millet flakes are ready for consumption.

BOB APPETIT!!!

2 komentarze: