10 grudnia 2016

Lody banan-gruszka-masło orzechowe / Banana-pear-peanut butter ice cream



Tak jak obiecałam, przepis na pyszne lody. Użyłam tylko i wyłącznie trzech składników. Czego można chcieć więcej, samo zdrowie. Pamiętajcie tylko, jak będziecie kupowali mało orzechowe.
Najlepsze jest to ze 100% orzechów, bez dodatku utwardzanych tłuszczy. Oczywiście, jeżeli posiadacie dobry malakser, możecie sami przygotować takie masło orzechowe z dowolnych orzechów. Może nie długo taki przepis pojawi i się u mnie. A teraz cieszmy się przepysznym, kremowym smakiem 😋😃💗

Lody banan-gruszka-masło orzechowe

2 banany
1 spora gruszka
2 łyżki masła orzechowego

Banany kroimy w plastry, układamy na tacce i wkładamy do zamrażarki na około 1 godzinę. Gruszkę kroimy w kostkę, dodajemy masło orzechowe i blendujemy. Do masy dodajemy zamrożone banany i znowu blendujemy. Jeżeli jest potrzeba to wkładamy jeszcze do zamrażarki, a potem jemy 😋

SMACZNEGO!!!

As promised, the recipe for a delicious ice cream. I used only three components. What more can you ask, the same health. Just remember only  about peanut butter. The best thing is 100% nuts, without the addition of hardened fats. Of course, if you have a good blender, you can prepare yourself a peanut butter from any nuts. Maybe soon I will give you a recipe. And now let's enjoy a delicious, creamy taste 😋😃💗

Banana-pear-peanut butter ice cream

2 bananas
1 big pear
2 tablespoons peanut butter

Cuts bananas into slices, arrange on a tray and put in the freezer for about 1 hour. Cuts pear into cubes, add peanut butter and blend. Add frozen bananas and blend again. If there is a need, put again in the freezer, then you can eat 😋

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz