11 grudnia 2016

Owsianka o smaku masła orzechowego / Peanut butter porridge



Owsianka mocno orzechowa. Powstała w dniu wczorajszym, jako posiłek obiadowy.  W dniu wczorajszym nasza lodówka świeciła pustkami. Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak było. Niestety uszkodziłam sobie ostatnio stopę i trochę mam problem z chodzeniem. Kuśtykam 😉
Lekarz zalecił mi na razie oszczędzanie nóżki. A moje Kochanie jak zwykle za dużo pracuje. No i wczoraj pojawił się mały problem, a raczej duuużżżyyyy 😉. Nie lubię chodzić głodna. Ale wybrnęłam z sytuacji. Byliśmy najedzeni na kilka ładnych godzin. Oczywiście owsiankę polecam na śniadanie. Na pewno nie będziecie głodni 😋😉😃

Owsianka o smaku masła orzechowego

Składniki na 2 porcje:
100 g płatków owsianych
1,5 szkl. wody
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżka naturalnego miodu
1 banan
orzeszki ziemne niesolone, orzechy włoskie



Płatki gotujemy razem z wodą do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Po zdjęciu z ognia dodajmy masło orzechowe i miód. Mieszamy. Przekładamy do miseczek. Banan kroimy w plastry, układamy na wierzch owsianki. Dodatkowo owsiankę posypujemy orzechami.

SMACZNEGO!!!

Porridge with a lot of nuts. Established in yesterday, as a dinner. Yesterday, our fridge was empty. I can not remember the last time it was. Unfortunately, I injured my foot recently and I have a problem with walking. Limping 😉 doctor recommended me for a while stay at home. And my boyfriend, as usual, work too much. Well, yesterday appeared a little problem, rather huge one 😉. I do not like to be a hungry. But we avoid that situation. We were replete for few nice hours. Of course, I recommend the porridge for breakfast. You will not be hungry 😋😉😃

Peanut butter porridge

Ingredients for 2 servings:
100 g oat flakes
1.5 glass water
1 tablespoon peanut butter
1 tablespoon natural honey
1 banana
unsalted peanuts, walnuts

Cook oat flakes with water to achieve desired consistency. After the fire add peanut butter and honey. Mix. Put into bowls. Cut banana into slices, arrange on top of porridge. Additionally porridge sprinkle with nuts.

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz