9 grudnia 2016

Owoce pod kruszonką / Fruits under crumble



Owoce pod pyszną owsianą kruszonką podane z lodami banan-gruszka-masło orzechowe. Przepis na lody znajdziecie w kolejnym poście. I tak wiem lody o tej porze roku. Zapewniam Was jednak, ze są bardzo pyszne i mega zdrowe. Tylko trzy składniki. 
Owoce pod kruszonką przygotowałam specjalnie dla mojej koleżanki, kiedy miała mnie odwiedzić. Nie miałam za bardzo dużo czasu i to był strzał w dziesiątkę. Łatwo, szybko i pysznie 😋💗 Teraz się zastanawiam, co tu dobrego przygotować na zbliżający się weekend. A Wy co przygotowujecie, jak nie macie czasu. Podzielcie się swoimi wypiekami. 

Owoce pod kruszonką

Owoce:
2 jabłka 
2 gruszki
1 łyżka cukru brązowego nierafinowanego
trochę oleju kokosowego do wysmarowania naczynia

Kruszonka:
150 g płatków owsianych
50 g mąki owsianej
2 łyżki oleju kokosowego
2-3 łyżki miodu naturalnego


Owoce kroimy w drobną kostkę, dodajemy cukier trzcinowy, mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy cienką warstwą oleju kokosowego. Następnie wykładamy owoce. Składniki kruszonki zagniatamy i posypujemy owoce. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Pieczemy około 30 min do zarumienienia.


                                                                   SMACZNEGO!!!

Fruits in delicious oat crumble served with ice cream banana-pear-peanut butter. Recipe for ice cream you will find in the next post. And yes I know the ice cream on this time of year. I assure you, however, that are very delicious and mega healthy. Only three components.

Fruit under crumble I prepared especially for my friend, when she visit me. I did not have too much time and it was a hit. It's easy, quick and delicious 😋💗 Now I wonder, what's good to prepare for the upcoming weekend. And what you are preparing, as you do not have time. Divide your pastries.

Fruits under cruble

Fruits:
2 apples
2 pears
1 tablespoon brown sugar raw
a little coconut oil for greasing dish

Crumble:
150 g oat flakes
50 g oat flour
2 tablespoons coconut oil

2-3 tablespoons of natural honey

Fruits cut into small cubes, add cane sugar, stir. Casserole smear a thin layer of coconut oil. Then, put fruits. Knead the ingredients and sprinkle crumbled fruits. Preheat oven to 180 degrees Celsius. Bake about 30 minutes until golden brown.


BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz