4 stycznia 2017

Granola z patelni z jogurtem, mango i granatem / Granola from pan with yogurt, mango and pomegranate




Chrupiąca granola z patelni. Przygotowanie jej zajmuje kilka chwil. W szczególności, kiedy nasze zapasy granoli skończyły się już i nie mamy czasu, żeby przygotować większą porcję na zapas.
I właśnie ten przepis ratuje nas przed takimi sytuacjami. Jogurt, ulubione owoce i śniadanko gotowe 💗 Tym razem u mnie wylądowało mango i granat. Mango musi być bardzo dojrzałe. Wtedy jest najlepsze. A jego słodycz przełamują nam tutaj pestki granatu. Pyszności 😃😋

Granola z patelni z jogurtem, mango i granatem

Składniki na 2 porcje:
80 g płatków owsianych
2 łyżki pestek słonecznika
2 łyżki pestek dyni
łyżka naturalnego miodu
6 łyżek jogurtu greckiego
pół dojrzałego mango
2 łyżki pestek granatu

Płatki, pestki słonecznika i dyni wysypujemy na rozgrzana patelnię. Podprażamy, ale pilnujemy, żeby nie przypalić. Dodajemy miód. Mieszamy i wykładamy do miseczek. Dodajemy jogurt i owoce. Gotowe 😃

SMACZNEGO!!!

Crunchy granola from the pan. Preparing it takes a few minutes. In particular, when our granola has done and we do not have time to prepare a larger portion in reserve. And this recipe saves us from such situations. Yogurt, your favorite fruit and breakfast 'ready 💗 This time I landed mango and pomegranate. Mango must be very ripe. Then it is the best. And the sweetness of mango are breaking here pomegranate seeds. Delights 😃😋

Granola from pan with yogurt, mango and pomegranate

Ingredients for 2 servings:
80 g oat flakes
2 tablespoons sunflower seeds
2 tablespoons pumpkin seeds
1 tablespoon honey
6 tablespoons Greek yogurt
half a ripe mango
2 tablespoons pomegranate seeds

Oat flakes, sunflower and pumpkin seeds pour on heated pan. Fry a little, but ensure not to burn. Add the honey. Mix and teaches into bowls. Add the yogurt and fruit. Ready 😃

BON APPETIT!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz