7 stycznia 2017

Muffiny na śniadanie / Muffins for breakfast



Znudziła się Wam tradycyjna jajecznica. Proponuję na dzisiaj jajka trochę w innej wersji. A mianowicie w postaci muffinków. Dodajcie swoje ulubione warzywa. Możecie również wykorzystać kawałki, które akurat zostały Wam w lodówce.
Przy okazji odbędą się małe porządki 😉 Mam nadzieję, że przypadnie Wam taka wersja do gustu. Nam bardzo smakowało 💗😋😉

Muffiny na śniadanie

Składniki na 2 porcje:                      
4 jajka
2 białka
1 nieduża czerwona papryka
2 garści szpinaku
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oleju rzepakowego
sól, pieprz
60 g sera mozzarella
ser grana padano do posypania

Jajka z białkami roztrzepujemy widelcem. Dodajemy sól i pieprz. Czosnek drobno siekamy, szpinak myjemy. Na rozgrzanej z tłuszczem patelni podsmażamy czosnek, dodajemy szpinak. Chwilę smażymy, przyprawiamy. Paprykę oraz mozzarellę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do jajek razem ze szpinakiem. Mieszamy. Wykładamy do silikonowych foremek na muffinki. Wierzch posypujemy serem grana padano. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut. Podałam z grzankami z chleba żytniego. 

SMACZNEGO!!!

You bored of traditional scrambled eggs. I propose today a little egg in a different version. Namely, as muffins. Add  your favorite vegetables. You can also use pieces that you have in the fridge. By the way, there will be little cleanup 😉 I hope that you will like it that taste. We loved that version of eggs 💗😋😉

Muffins for breakfast

Ingredients for 2 servings:
4 eggs
2 egg whites
1 small red pepper
2 handfuls of spinach
1 clove garlic
1 teaspoon rapeseed oil
salt, pepper
60 g mozzarella cheese
grana padano cheese for sprinkling

Eggs, proteins mix by fork. Add salt and pepper. Finely chop garlic, wash spinach. On the hot pan with oil fry the garlic, than add spinach. Fry briefly and season. Cut peppers and mozzarella into small cubes. Add to the eggs together with spinach. Mix. Taught to silicone molds for muffins. The top sprinkle with grana padano cheese. Bake at 180 deg. C for 30 minutes. I served with toast of rye bread.

BON APPETIT!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz